läsa, skriva, tjuvlyssna på samtal med motivet att det hör till mitt arbete, läsa, skriva, analysera text, äta mellanmål, ha otroligt strukturerade och inrutade dagar, dricka kaffe prick halv elva varje dag vid mitt skrivbord, äta lunch hemma, handla i mataffären när det inte är kö, läsa och skriva
Börja med att karamellisera löken. Har du en mandolin (grönsaksskärare) så kan du med fördel använda den då det dels går fortare men skivorna blir också mer jämna
Här är ett exempel från ELLE Mat&Vin där hela reportage med recept är vegetariska. Gruyère äter jag mest som den är, rakt upp och ner, och jag inser varför
Ikväll fyllde jag kycklingfiléer med en del av osten jag köpte och lindade baconskivor runt om. Jag blev bjuden på ostbricka hos en kompis och en av ostarna som det bjöds på var Gruyère
Torka av saltet från zucchini och täck tallriken med zucchinin. 150 g gruyère, smulad. Avsluta med solrosfrön, 4 msk olivolja, några droppar citronsaft, salt och peppar
Skala och grovhacka schalottenlök, och fräs i en stekpanna med olivolja tills löken mjuknat. Riv Gruyèreost och fördela jämt över ”svamphattarna”, ett rikligt lager ost som bildar en liten hög på vardera ”svamphatt”
Min bror och hans fru bjöd på räkfrossa, och jag bidrog med hembakat. Brödet blir otroligt saftigt, och det krävs egentligen inget pålägg eftersom degen redan innehåller både fetaost och gruyère
Blanda potatisen med salt, peppar, timjan och smält smör. Potatiskakan åt vi till kall skivad lammstek som blivit över i påskhelgen, wokade grönsaker och en kall sås med vitlök och grekisk yoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.