1 salt
och pepparSkala kålrabbin och skiva den tunt på en mandolin. Lägg i en skål och häll på 2 msk olivolja, en skvätt citronsaft och en nypa salt. Blanda runt och låt stå. Skiva zucchinin på snedden och lägg ut skivorna var för sig på en stor skärbräda. Strö salt över zucchinin och låt det stå och dra ur vätskan. Tvätta polkabetan ordentligt och skiva den tunt på mandolinen. Lägg i kallt vatten för att extra krisp. Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfröna tills de är gyllenbruna. Skippa oljan! Hacka gräslöken fint. Ta ett vackert fat. Torka av saltet från zucchini och täck tallriken med zucchinin. Lägg kålrabbin i små öar runt om. Fördela polkabetan jämt över allt. Smula över osten, strö över basilikablad och gräslöken. Avsluta med solrosfrön, 4 msk olivolja, några droppar citronsaft, salt och peppar!
Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Ringla över såsen, strö över örternaoch riv över pepparrot. Slå på vin och reducera till hälften. Den krämiga laxen med en himmelsk sås och rivig pepparrot var en riktig smaksuccé
Carpacciopå hälleflundra med grönsakstimbal och sås på gröna ärtorPortioner. Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
När barnen var små och bodde hemma var det återkommande på middagsbordet - i lite olika tappningar. Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Boquerones – strömming på spanskt vis med chili och färska örter – perfekt på kräftskivan. Sila av den saltade citronsaften och låt bli väl avrunnen och lägg strömmingfiléerna på en tallrik eller ett serveringsfat som inte är helt platt utan har något pytte-djup
Koka polkabetornamed skal i saltat vatten påmedelvärm känn med en sticka att de är genommjuka. Salta och peppra köttet och bryn det på stark värme i en panna med smör
Lite dill och gräslök på toppen förhöjde utsendet och bidrog med än mer god smak. Fördela lax, och potatisröran på rågbrödskivorna (eventuellt kantskurna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.