Carpaccio på polkabetor och kålrabbi med gruyère, örter och solrosfrön
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kålrabbi
  • 10,5 citron
  • 11 zucchini
  • 12 polkabetor
  • 150 g gruyère, smulad
  • 16 msk god olivolja
  • 14 msk solrosfrön
  • 18 basilikablad
  • 11 litet knippe gräslök
  • 1 salt och pepparSkala kålrabbin och skiva den tunt på en mandolin. Lägg i en skål och häll på 2 msk olivolja, en skvätt citronsaft och en nypa salt. Blanda runt och låt stå. Skiva zucchinin på snedden och lägg ut skivorna var för sig på en stor skärbräda. Strö salt över zucchinin och låt det stå och dra ur vätskan. Tvätta polkabetan ordentligt och skiva den tunt på mandolinen. Lägg i kallt vatten för att extra krisp. Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfröna tills de är gyllenbruna. Skippa oljan! Hacka gräslöken fint. Ta ett vackert fat. Torka av saltet från zucchini och täck tallriken med zucchinin. Lägg kålrabbin i små öar runt om. Fördela polkabetan jämt över allt. Smula över osten, strö över basilikablad och gräslöken. Avsluta med solrosfrön, 4 msk olivolja, några droppar citronsaft, salt och peppar!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.