Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37 grader. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig
Guacamole. Om jag har snöat in helt på mexikanskt. Ja, kanske… Haha. Men det här guacamole-receptet (se nedan) är bara för bra för att inte dela med sig av
Cheeseburgare600 g nötfärs av högrev salt och svartpeppar 80 g cheddarost eller gruyere, att hyvla 2 gula lökar 2 saltgurkor smör, till stekning 4 hamburgerbröd
Cheeseburgare600 g nötfärs av högrev salt svartpeppar 80 g cheddarost (eller gruyere, att hyvla) 2 gula lökar 2 saltgurkor smör, till stekning 4 hamburgerbröd
0,5 l grädde. 11 dl mjölk. 11 vaniljstång. 17 äggulor. 1125 g socker. 1rörsocker. 10,5 l grädde 1 dl mjölk 1 vaniljstång 7 äggulor 125 g socker rörsockerSkär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna
Vispa ihop, senap, socker och vinäger i en skål. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Den tunna strålen är här extra viktig eftersom det endast är senapen som emulgerar
Vi var jättenöjda med maten på restuarangen och servicen var okej så vi har faktiskt bokat in en helg då vi ska åka till Jönköping för att gå på Tommys andra restaurang Sjön och då bo över i Jönköping
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Kommentarer
Johan Ullman
Grym burgare! Lite tryffelolja i majonäsen satte pricken över i't!
mattiasgrane
?
Logga in eller Registrera för att kommentera.