Jag älskar att göra desserter och efter att jag tittat runt på nätet kom jag på den här härligt goda och smakfulla kombinationen som man kan lägga upp i snygga lager ( mina är inte så snygga, men jag lovar att det funkar, hahaha) i en glassburk
SOYAMARINERAD LAXSASHIMI MED SESAMFRÖN, CITRONMAJONÄS OCH PICKLAD GURKA 4 pers ca 1 tim ink marinering 600 g fin lax i fyra bitar (ska ha varit fryst i minst två dagar innan du tillagar den) 1 dl japansk soya 2 msk mirin japanskt risvin 1 msk socker 1 dl blandade sesamfrön 1 skalad och fint skivad gurka 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 1/2 fint skivad röd chili en nypa salt 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 2
Lite roligt att laga klassiskt på söndagarna, idag blev det sjömansbiff gjord på nötrulle. Ingredienser för 2 personer, + en matlåda. )250g Nötrulle, skivad5dl Öl, halvmörkt3 dl Kalvfond6st Potatisar, skivad2st Morötter, skivad2st Gula lökar, skivad3msk Smör3st Lagerblad5st Vitpepparkorn1st Kvist timjan, eller ca 1tsk torkad timjanSaltgurkaBladpersiljaSalt & peppar från kvarnDijonsenapscremé1, 5 dl Grekisk yoghurt3 msk Dijonsenap2msk Bladpersilja, finhackadSalt från kvarnSåhär kan man göra, tillagningstid ca 60min. Låt Sjömansbiffen puttra på sakta värme med locket lite på glänt i ca 45 min
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.