Godasteäppelkakan ever. Inlägget Godasteäppelkakan dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Du vänder den saftiga sockerkakan upp och ner och på toppen har du en knäckig kola- och äppeltopping
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
In i ugnen på 175 grader ca 35 minuter. Ägg och strösocker vispas pösigt. Vetemjöl och bakpulver blandas och rörs varsamt ner i äggblandningen tillsammans med smält avsvalnat smör
Pudra över curry och paprikapulver och låt fräsa med några minuter. Häll på vatten, kalvfond, soja och balsamvinäger och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt chilisås och grädde och låt puttra ytterligare ca 10 minuter
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Ja den heter så och fanns med i ett nummer av matmagasinet 2008. Ja när receptet fanns med i tidningen blev det en liten miss, det stod 20 muskotnötter istället för 2 krm vilket gjorde att 4 personer blev förgiftade efter att ha ätit kakan, inte så allvarligt, de fick huvudvärk och yrsel
glutenfri äppelkaka,. sockerfri äppelkaka. Grädda på 175 grader i 25 minuter. sätt ugnen på grill och låt kakan stå ytterligare 5 minuter för mer färg. 25 minuter. 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.