Grädda ca 45 min-1 timme. Sätt ugnen på 225ºC. Bryn den hackade löken. Skala och skär potatisen i stavar. Lägg hälften av potatisen i en smord ugnsform
Janssons frestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Skala och strimla potatisen för hand och lägg även 2/3 delar av potatisen i lök och ansjovisblandningen så allt blir blandat och koka upp, max 5 minuter. Lägg på smörklickar och ströbröd, grädda 50-60 minuter
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
För min del skulle jag kunna klara mig på en jansson och några burkar sill så är jag nöjd. Skala potatisen och skär i tunna stavar (jag använder rivsatsen på min Assistent
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.