Markus mamma fyller år och med finsk härkomst i familjen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Jag hade aldrig hört talas om denna tårta förut och efter att Markus bad mig baka en sådan till hans mamma så satte jag igång och googlade
Till min stora förvåning var köttet riktigt gott. Dagen till ära, första dagen på W30. Min 19-åige son kom till och med upp och tackade för maten och gav mig lite nackmassage
En tårta som mina arbetskamrater fick smaka på. 16 May. 15. 58. En tårta till mina kollegor. 1kommentarer. Det är ljusa bottnar fyllda med en jordgubbskompott och en vaniljcreme, spacklad med grädde och täckt med marsipan
Börja med alla lägga ut alla bottnar på olika tallrikar och doppa lite saft över, låt sedan det suga in medan du vispar(använd elvisp) grädden, chokladmoussen latte macchiato och vaniljkrämen
Nu är i alla fall årets första tårta gjord och därtill uppäten, och först ut blev min syster J. Det brukar inte gå så bra med mina tårtbottnar av någon anledning, men skam den som ger sig
Nästa steg kan man nog göra på lite olika vis men eftersom jag hade en lite för liten ugnsform och potatisen inte var förkokt så la jag potatisen tillsammans med såsen i en smord ugnsform (potatisen låg inte helt i såsen utan ställdes i ytterkant doppade i såsen
minförsta veckomatsedel. Stuvade makaroner gör jag alltid på lite fuskigt sätt, dvs kokar nästan färdigt som vanligt i vatten, slår av och kokar sista minuterna i mjölk
30-35 minuterLåt kakan kalna, med formkanten kvar. Koka 10 min, RÖR. Då var det dags för ett tårtkalas och i år är det den här "gamla" favoriten som är beställd
Min mamma har alltid gjort ugnsbakad och det har alltid varit den godaste skinkan. Jag har köpt färdigkokt skinka förut som jag griljerat men inte riktigt varit nöjd
För ungefär två år sedan gjorde jag min allra första dekorerade tårta och efter det fick jag mersmak och det har bakats en hel del i köket här hemma sedan dess
En sak till som kan vara lite jobbigt, iaf första gången. Mina tips, var noggranna med receptet och följe den, köp mattan, låt macarons vila minst 45 min innan gräddning, detta för att macarons inte spricka och tappa formen. Fortsätt att vispa i ca 10 min, smeten ska kylas ner samt få en glansig fin konsistens. Låt macaronsen stå i rumstemperatur i ca 45 min, detta för att ytan ska hinna torka lite så att de inte spricker så enkelt i ugnen. Grädda i 155 grader i ca 12-15 min. ca 12-15 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.