Nu över till receptet, hoppas du också kommer att tycka om minfiskgratäng. Idag får du ett av mina recept från Långkok för LCHF och Paleo, som ett litet avbrott i all julmaten
I dag lagade jag minfiskgratäng som är helt okej. Vi är inte dom bästa på att äta fisk, men jag får mina perioder då jag försöker att laga fisk en gång i veckan i alla fall
Markus mamma fyller år och med finsk härkomst i familjen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Jag hade aldrig hört talas om denna tårta förut och efter att Markus bad mig baka en sådan till hans mamma så satte jag igång och googlade
För att variera mig lagade jag minförstafiskgratäng förra veckan, och gud så gott det var. Minfiskgratäng med räkor, 2-3 portioner. Häll såsen över fisken och ställ in gratängformen i ugnen, 180C, ca 5 minuter. Lägg räkorna i mitten och grädda i ytterligare 10-15 minuter. fiskgratäng, räkor, spritsad potatismos 100 g skalade räkor
Till min stora förvåning var köttet riktigt gott. Dagen till ära, första dagen på W30. Min 19-åige son kom till och med upp och tackade för maten och gav mig lite nackmassage
Koka upp fiskfonden med lite lök,salt och pressad citron, har du vitt vin så ha gärna i någon dl, lägg i fisken efter ca 15 minuter och låt den små sjuda i några minuter tills den i princip är klar. Värm upp ca ½ liter av fonden, grädden, chilisåsen, löken, dillen och salta och peppra efter önskad smak och låt den puttra i ca 10 minuter och red av till önskad koncistens. Under tiden rensar du fisken och fördelar den i en form för att sedan hälla över såsen så det täcker och lite mer och in i ugnen på ca 200 grader i 15-20 minuter
minförsta veckomatsedel. Stuvade makaroner gör jag alltid på lite fuskigt sätt, dvs kokar nästan färdigt som vanligt i vatten, slår av och kokar sista minuterna i mjölk
Min mamma har alltid gjort ugnsbakad och det har alltid varit den godaste skinkan. Jag har köpt färdigkokt skinka förut som jag griljerat men inte riktigt varit nöjd
En sak till som kan vara lite jobbigt, iaf första gången. Mina tips, var noggranna med receptet och följe den, köp mattan, låt macarons vila minst 45 min innan gräddning, detta för att macarons inte spricka och tappa formen. Fortsätt att vispa i ca 10 min, smeten ska kylas ner samt få en glansig fin konsistens. Låt macaronsen stå i rumstemperatur i ca 45 min, detta för att ytan ska hinna torka lite så att de inte spricker så enkelt i ugnen. Grädda i 155 grader i ca 12-15 min. ca 12-15 min
Mina croissanter blev ändå helt lyckade. min sista träkavel, sträckte nacken, men hej-. Tänkte bland annat på mina croissanter - ska de månne ha jäst över natten
2,5 dl färska jordgubbar, delade i mindre bitar. Häll smeten i kakformen och grädda i ca 30-35 minuter. 2 dl naturella cashewnötter, blötlagda i minst 4h. 2,5 dl färska jordgubbar, delade i mindre bitar. 2 dl naturella cashewnötter, blötlagda i minst 4h
Men jag tänkte att min syster skulle kunna få smaka brödet och hon tål tyvärr inte det. Blev lite taggad att prova det här med surdeg efter att jag var på Mat för livet-mässan
Exakt vad det var som fick mig att ändra uppfattning minns jag inte, men att jag lyckades smaksätta en sås hemma i mammas kök vet jag blev något av en aha-upplevelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.