Veckans vardagsrätt: gös med stuvad syrlig kål och palsternackspuré
Tänktebörjadennaveckamedenenkel, godochmättandevardagsrätt. kål. görettv-snittpåvarsidaavryggradenochskärbortbenen) Kryddafileérnamedsalt Värmenstekpanna, tillsättrikligtmedsmör Stekfiskenpåbådasidorna, ca2minpersida, såfileérnafårenfinfärgPressaicitronsaft, smakaavmedpeppar Serveratillsammansmedkål, palsternackspuréochstekspadavfisken Palsternackspuré 400gskaladochskurenpalsternacka 2klyftorvitlök 1dlgrädde ca2,5dlvatten4kvistarfärsktimjam2msksmör salt peppar Skalaochskärpalsternackanochvitlökenibitar Taframenkastrull, läggismör Brynpalsternackanochvitlökentillsdefåttlitefärg Hällivattenochgrädde, tillsätttimjamkvistarna, kokatillspalsternackanmjuknat Plockaurtimjamkvistarna, mixamedstavmixer, läggienklicksmör, smakaavmedsaltochpeppar Stuvadkål 250gstrimladvitkål 70gskalad, skurenfänkål (kanuteslutas, tillsättisåfallmerakål)1storlök 2msksmör 1mskolivolja(0,5dlvitvin) 1dlgrädde ca2dlvatten 50gspenat saftenavenhalvcitron (meromdusloparvitvinet) salt peppar Strimlakålenochlökent. medenmandolin (alternativtmedkniv) Värmendjuppanna, tillsättsmör Sauterakålenochlökenenstund Hällivitvin, låtabsorberas Sänkvärmenochhälligräddeochvatten Sjudtillskålenmjuknat (ca30min) Läggspenatenitillsist Pressaicitronsaften, smakaavmedsalt4stgös. 250gstrimladvitkål
Truly Kira
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.