Ingredienser Portioner: 4 750 g kokt, kall potatis (750 g motsvarar 8-10 st) 4 dl mjölk (3 %) 2 msk vetemjöl 1/2 msk smör eller margarin 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5:- Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis, kokt och delad i 4 delar. 1salt, pepparBlanda den koktapotatisen, salladslök och rädisor i en skål. 1Rör försiktigt ner dressingen i potatisblandningen
Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna. Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisen hinner bli genomstekt
Smöra en ugnsform och häll i potatisen. Hacka löken och blanda med potatisen. Häll det över potatisen. 800 g potatis. 1800 g potatis 1 gul lök 2 askar cantadouost basilika och vitlök, á 125 g 1 vitlöksklyfta ( kan uteslutas) 3 dl grädde 2 dl mjölk 3 tomater 1/2 köttbuljongtärning Riven ost Salt PepparSkala och skiva potatisen
Lägg i ett lager potatis, sedan lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. 18-10 medelstora potatisar, cirka 3/4 kg. 1kala potatisen och skär den i tunna strimlor. 1Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 minuter, tills potatisen är mjuk
12 små potatisar, grovrivna. 12 små potatisar, grovrivna 1 gul lök, grovriven 1 vitlöksklyfta, grovriven 1 äggula 100 g riven Västerbottensost 2 ½ dl vispgrädde Salt Peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.