Gillar du det kalla eller det varma mest på julbordet. Gnid in laxbitarnas köttsidor med blandningen. Riv skalet av limen på rivjärn och finhacka chilin, (ta inte med kärnorna)
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Servera med kokt eller pressad potatis och snabbgurka eller pressgurka. Smörj “pottan”, strimla morötterna tunt och lägg i, toppa medlaxen i portionsbitar, dilla, peppra och salta
Antingen lägger ni den i en skål, som vi har gjort här, och sticker ner en bit rostat bröd eller så serverar ni röran på brödbiten, hursomhaver så smakar det precis lika gott
Resultatet blir en härligt, frisk gravadlaxmed en något fastare konsistens. Var noga med att frysa laxen i tre dygn innan du gravar den om du inte använder min favorit, Salmalaxen som klarar av att ätas rå direkt
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
En grill med lock eller en bärbar av tombolamodell (den ses här) används, på botten ställs en brännare och direkt ovanför på gallret ställs en aluminiumform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.