Smält fettet, rör ner mjöl och späd med mjölk och grädde. Tillsätt ansjovisspad, gulor och bakpulver. Stjälp upp "kakan" på ett smort bakpapper eller en smord plåt
Smaka av med salt och peppar. Rensa svampen och bryt loss foten. Eller serveras kalla. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja
Igår, när lägenheten ändå ekade tom – sånär som på knorrande från frysens trasiga kompressor och sprakande från tända ljus – hällde jag upp en kopp av dagens te från teadventskalendern (ett grönt te med apelsin, godast hittills) och fixade mig en smörgås till middag
Receptet räcker till en lättare måltid för fyra personer, som en ordentligt mäktig måltid för två - eller varför inte skära rågbröd i än mindre bitar, toppa med salladen ochlöjromen, och servera som snittar till ett glas kallt, vitt vin
Smula sönder jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
Eller så känner ni bara för att festa till det lite extra utan att behöva stå i värmen från spisen (eftersom vi kallt räknar med att värmen håller i sej
Gnid in laxfilénmed ex. Varmröktlax. Rökta räkor. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Det blev jättegott, älskar sån här plockmat. Hittade receptet i Leva&Bo. Ställ rullarna på högkant och toppa med en klick löjromoch några gräslöksstrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.