Medelhavspaj vegetarisk Glutenfri PrintFörfattare. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en mixer med knivar och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg
Jag tänkte tipsa om en jättegod paj som jag har gjort några gånger och som har lite medelhavstema eftersom det är soltorkade tomater, pesto och mozzarella i den
Helt slut i kroppen efter gårdagens konsert med Timbuktu och Hoffmaestro. Gårdagens värme har övergått till en regnig lördagmorgon med blixtar och dunder
I helgen fick jag en massa “hemlagda” ägg av en vän, som har höns, och kände att jag måste hitta på nåt för att ta till vara på äggen och då fick det bli en matpaj med lite medelhavstema
Årets första inlägg blev en paj som Anna gjorde medan jag målade i huset. Hursomhelt så är grundreceptet på pajdeg alltid bra att ha och sen kan man fylla den med det som finns tillhands
Strö rikligt med socker och kanel över kakorna. 3-4 Äpplen (gärna lite syrliga eftersom du toppar med socker). Förbered plåten med pappersformar (ca 12 st). Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter, känn med fingret på kakans topp innan du tar ut plåten. 3-4 Äpplen (gärna lite syrliga eftersom du toppar med socker)
Koka upp juicen med stjärnanis och chili. Variation på citrusPortioner. Red av med potatismjöl. Blanda med resten av vätskan och kör i glassmaskin till önskad konsistens
Den här gången fick köttfärsen sällskap av mild, paprikasmakande ajvar relish och en god fårost av fetatyp, och resultatet blev såpass lyckat att jag gärna delar med mig av receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.