Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i smeten så att den blir slät. Vänd till sist ner smöret och häll kakan i en bakplåtspappersklädd långpanna, min är ca 30×40 cm
Sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret i bunken. Rör smör och socker ordentligt ljust och pösigt. Vänd in mjölet i smeten med en slickepott, och rör slutligen in mjölken till en slät smet
Den här kakan till exempel. Tillsätt "det blöta" och blanda om väl. Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Imorgon är det dags att gå till jobbet igen och då börjar vi med en planeringsdag så man kommer att vara rätt trött i huvudet när dagen är slut men det ska bli roligt att börja jobba igen
Häll över gräddmjölken och strö till sist över den rivna osten. Hade tänkt göra potatismos först men blev så sugen på den gratäng jag brukar göra när det bara är vi två, i ett lager på en stor ugnsplåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.