Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka medäpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
man kan göra det här brödet både med jäst och med bikarbonat. Vispa ihop vatten, (jäst om du valt det) äpple eller äppelmos, honung och olja i en bunke
Börja med att sätta ugnen på 180 grader, inte varmluft, det är bra om ugnen får stå på ett bra tag så den håller en riktig och jämn temperatur. Rör ut jästen med lite av det 37 gradiga vattnet i en degbunke eller rakt ner i blandarskålen om du har en maskin. Arbeta sen in resten av mjölet lite i taget och kör sen maskinen i minst 5-7 minuter, under tiden skalar du och river äpplena grovt, tillsätt sedan de rivna äpplena och en del av "fröblandningen" i degen och kör 5 minuter till. 2-3 skalade och rivna äpplen
Jag är inne i period av att experimentera med naturligt glutenfria mjöler. Den här gången blev det en limpamed en bas av bovetemjöl och filmjölk som blev helt klart över förväntan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.