43 gånger!Hej
hej. Passade på att sätta ännu en deg igår när jag ändå var igång och bakade. Det här är en kalljäst deg som ska stå i kylen över natten och gräddas morgonen efter. Så i morse mumsade vi i oss nygräddade smörgåsar till frukost. Och frysen är nu laddad till bredden.
Resultatet blev ett härligt saftigt bröd med god smak av råg ochhavre. Täck över bröden med en bunke eller stor kastrull eller liknande och låt jäsa i kylen över natten
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Tryck ut runda kakor med en rund form tex en skål eller glas. Igår blev det bak här hemma, jag gjorde havreoch quinoabröd som blev riktigt goda och fluffiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.