Servera medbasmatiris. Krydda med salt och svartpeppar. När köttfärsen är brun, häll över tomatpuré, chilisås, ärtor och lite vatten så att färsen inte blir torr
Servera grytan medris och vitkål. fullkornsris. Receptet kommer från boken "Klaras goda GI-dagar", men är lite omgjort med utgångsunkt i vad jag hade hemma kyl och frys
Koka riset enligt förpackningens anvisningar tillsammans med kanelstängerna. Rosta kokosen tillsammans med kardemumma i en torr stekpanna tills kokosen är gyllene
Indiskt. Fluffa upp riset och toppa med lite koriander. Börja med att temperera alla kryddor i ghee eller neutral matolja, personligen så tycker jag ghee ger en oslagbar smak jämfört med olja
Jag brukar också välja något av de vegetariska alternativen då vi äter indiskt ute. Jag försöker att ha ett tydligt upplägg på matsedeln hemma varje vecka medvegetariskt på måndagar, fisk på tisdagar och soppa på torsdagar
Köttfärsröra på indiskt vis åt vi i söndags. Servera medbasmatiris. Krydda med salt och svartpeppar. När köttfärsen är brun, häll över tomatpuré, chilisås, ärtor och lite vatten så att färsen inte blir torr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.