Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två stora bitar. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Småbröd i alla ära, som dessa jag gjorde förra veckan. Men ibland är det gott att ha ett större bröd som man kan skiva brödskivor från och som också är gott att äta några dagar efter att det är bakat
Kolla in Martins video här om du är osäker. Jag har länge haft som mål att alltid baka vårt egen bröd - knäckebröd undantaget - men så hamnar vi i perioder när vi inte äter så mycket bröd och hela idén faller i glömska
Dela sedan i stora dekorativa trekanter och fyrkanter. Ett enkelt fluffigt bröd, någonstans mellan det där goda turkiska, vad det nu heter, och en fralla
På något vis ser storabröd godare ut. Jag gjorde ett stort, saftigt, ganska ljust bröd häromdagen. Det svåra med att grädda storabröd är att veta när de är klara
Olof viktors ljusabrödPortioner. Lägg bröden med skarven nedåt på plåten. Sätt in två av bröden med skarven uppåt och spruta in rikligt med vatten med hjälp av en blomspruta
Tag sedan ut degen ur plastbunken och dela den till två lika stora delar. Då tiden var lite knapp, bestämde mig i fredags att jag skulle baka, så föll valet på vad som för mig blivit en klassiker nämligen Husets ljusa som är ett vetesurdegsbröd med en gnutta jäst i
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Bröd och Bullar. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.