Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två stora bitar. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Receptet räcker till två storabrödlimpor. Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Ett mycket gott bröd med massa nötter som blir extra saftigt pga av skållningen. Skållat grovt bröd. Alternativ gör detta tidigt på morgonen och gör brödet på eftermiddagen
Veckans limpa blir denna snabbakade grova bikarbonatslimpa. Jag gillar att baka bikarbonatsbröd eftersom ett sådant bröd inte har någon jästid och därmed går snabbt och enkelt att röra ihop
Låt gärna brödet vila i 1 dygn innan det äts. Värm filmjölken till 37°. Smula ner jästen i en skål. Häll filmjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp
Detta kommer jag göra igen, men inte på ett tag för nu har jag ju två stora limpor av detta nerskuret i bitar bara att ta upp hur många skivor man behöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.