En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Det kan vara allt frånknäckebröd till mjuka limpor, frukostbullar eller filmjölkbröd
Det är mycket jag tycker om med de här stora runda bröden. Om det ser ut som att degen gått ihop helt och hållet kan det vara bra att snitta den med en kniv (poängen är att brödet ska ha möjlighet att resa sig så mycket det vill i ugnen
Med sina vackra bröd och informativa videos öppnade han upp mina ögon för surdegsvärlden. Stjälp upp degen på plåt med bakpapper och gör några snitt (hjälper brödet att expandera i ugnen och ger en bra skorpa)
Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott brödmed frön eller nötter i. Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in
Kanske inget man ska börja med mitt i natten om man känner för en nattmacka eftersom det tar en stund i ugnen, men under tiden det står där kan man ju göra annat
Vänd bitar i mjöl och platta till dom något med handen. Skär degen i 16-18 lika stora bitar. Och om du vill ha nybakade brödkänslan någon dag senare (när dom legat framme) kan du slänga in dom i ugnen i några minuter på 200 grader så blir dom som nya igen + med en lite hårdare yta
Brödmed så här lång jästid blir sega och saftiga i konsistensen och får knaprig skorpa. Mjöla en ren handuk rikligt med mjöl, vetekli, sesamfrö eller vallmofrö
Fortsätt med lax och resterande grönsaker. Servera och toppa med rostade sesamfrön. Koka upp din buljong enligt förpackningen, hittar du inte dashi, välj miso istället
Det började medsesambrödet som var jättegott länge. Det är svårt och kladdigt, men om man har ett glas med kallt vatten att doppa degskrapan i mellan varven går det smidigt
Dela de mogna tomaterna i stora bitar och mixa ned dem råa till en röra med hjälp av en mixer. Gnid de rostade brödskivornamed den ituskurna vitlöksklyftan
Dessutom är det med all säkerhet det enklaste bröd man kan baka och helt galet gott. Kanske du som jag älskar helgfrukost, när man kan sitta länge och bara njuta av den där heta koppen kaffe, läsa morgontidningen i lugn och ro och äta både en och två och kanske till och med tre mackor med ett tjockt lager brieost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.