Jag har bakat brödet typ fem gånger vid det här laget så lovar, det är ett grymt bra bröd. Vänd brödet med skarven uppåt och flytta försiktigt över till skärbrädan
Häromdagen hade jag ett anfall av akut macksug & då bakade jag det här enklabrödet. Brödet, som har en härligt frasig och seg skorpa, är godast nybakat men det går givetvis bra att äta senare också bara att det då har fått en mjukare yta
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Det här brödet är perfekt om man som jag vill slippa kladd och jäsning. Brödet är mörkt med frukt och nötter och späckat med frön och det som är bra är att man kan ta det som man har hemma och det som man tycker är gott
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum. Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det
0,5 tsk jäst (3 g). 13,5 dl vatten (350 g). 17,5 dl vetemjöl (450 g). 12 tsk salt (12 g). 10,5 tsk jäst (3 g) 3,5 dl vatten (350 g) 7,5 dl vetemjöl (450 g) 2 tsk salt (12 g)Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sedan resten av ingredienserna
Det är en utmaning att få i så mycket vatten i degen utan att den blir för klen och flyter ut för mycket när den jäser, men lyckas man blir brödet saftigt och gott, inte torrt och tråkigt så fort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.