Så det blev en kladdkaka som grund och sedan kanderadenötter som kokats ihop i en kolasås. Strö över sockret och låt det smält, tänk på att inte ha på för hög värme så det bränner
Kanderad frukt- och nötblandning2,5 dl strösocker 2,5 dl vatten 1 msk glykos 8 krm ättiksprit 12 % 200 g blandade nötter (naturella) 200 g torkad frukt, skuren i små bitar (t ex tranbär och aprikoser)
Färska vårrullar med rödkål, nötteroch mango – recept från boken Groddar, Skott och Mikrogrönt. Rödkålen, mangon och skotten ger vacker färg när de lyser igenom pappret
Vänd runt tills de är täckta med karamelliserat socker och det börjar knäppa lite i nötterna. Gnugga bort skalet i en ren kökshandduk och finhacka nötterna
Men så i helgen blev jag sugen på att göra müsli med mycket torkade bär ochnötteroch frön. Jag är en riktig periodare på frukost och nu har det varit havreknäcke med olika pålägg en period
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Denna tårtan är fylld med mango panacotta och hallonmousse och smakar ljuvligt. Mirror Glaze tårtor har ju blivit mycket populärt och det beror nog på den ryska tårtkonstnären Olga Noskova som gör så underbart fina tårtor, rena rama konstverken
Nagga pajen med en gaffel och täck kanterna med aliminiumfolie. Börja med att göra kokosmoussen, för den ska helst stå över natten för att kokossmaken ska komma fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.