Servera dem fyllda med vispad grädde och sylt eller bär. Ugn 200 grader. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg
Smör att pensla formarna med. Smält lite smör som du penslar formarna med. Sedan spritsade jag i lite vispad grädde och toppade med bär och lite hackad choklad
En riktig julkaka som kan ätas som den är eller förvandlas till en liten bakelse fylld med bär eller sylt och en klick vispad grädde eller crème fraiche
Mandelmusslorna är härligt knapriga, serveras med sylt och grädde och är svåra att bara ta en av. Pensla mandelmusselformar med smält smör, tryck ut lite deg överallt i formen
För mig betyder mandelmusslor jullyx, en sån där kaka man "bara" fick ta en av. Till ca 50 mandelmusslor behövs. Dela degen i 50 lika stora delar, lägg dem i formarna och tryck ut degen med fingrarna. Smaklig spis ♥ ca 50 mandelmusslor
Mandelmusslor är något som jag aldrig gjort men länge velat prova, men jag är inte så överförtjust i grädde så där bara så jag tänkte att jag måste hitta på något annat att fylla dem med och vad passar väl inte bättre än jordgubbar och rabarber så här till sommaren
Traditionellt fylls de med lingon och grädde, men variationsalternativen är egentligen oändliga. Spröda mandelmusslor är en julklassiker som bakas i veckade, ovala metallformar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.