Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Servera dem fyllda med vispad grädde och sylt eller bär. Ugn 200 grader. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg
Smör att pensla formarna med. Smält lite smör som du penslar formarna med. Sedan spritsade jag i lite vispad grädde och toppade med bär och lite hackad choklad
En riktig julkaka som kan ätas som den är eller förvandlas till en liten bakelse fylld med bär eller sylt och en klick vispad grädde eller crème fraiche
Mandelmusslorna är härligt knapriga, serveras med sylt och grädde och är svåra att bara ta en av. Pensla mandelmusselformar med smält smör, tryck ut lite deg överallt i formen
För mig betyder mandelmusslor jullyx, en sån där kaka man "bara" fick ta en av. Till ca 50 mandelmusslor behövs. Dela degen i 50 lika stora delar, lägg dem i formarna och tryck ut degen med fingrarna. Smaklig spis ♥ ca 50 mandelmusslor
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.