Mandelformar bakas ofta till jul, men är lika goda året om. Fyll mandelformarna med polkafyllningen. Här får de en annorlunda fyllning, smaksatt med krossade polkagrisar
Nu har jag bakat Mandelformar/Mandelmusslor. På bilden är det första plåten som är klar. I skrivande stund är alla klaraOm någon vill göra kakorna, finns receptet ibland Mina Recept
Då det för flertalet just på helgen finns lite extra tid att lägga ner på matlagning och bakning, gör det ju ingenting att det är lite pyssel att fixa hemgjorda mandelformar och egen krusbärsmarmelad av sommarens frysta bär
Choklad -och mandelformar. Det här med att fira Halloween har verkligen spridit sig de senaste åren, och det är svårt att inte springa på en häxa, döden eller ett skelett these days
Jag gjorde mandelformar fast med malda nötter i. De blev goda men alldeles för tjocka och hårda. Så de fick bli kaksmulor i egengjorda dammsugare istället
Fyll mandelformarna med chokladtryffel och låt de stå svalt över natten för att stelna. Ugn 200°. Mixa mandel och socker i matberedaren med kniven monterad
Mandelformarna stod längst ner på det röda trevåningsfatet, under toscabakelserna och pepparkakorna. Dukning i rött och grönt, med servetterna brutna som julgranar
Mandelformarna kan göras i förväg och frysas eller förvaras i burk med lock. Ugn. 225º. Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll
Börja med mandelbottnarna. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker poröst. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smör-blandningen med vetemjöl och äggula
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.