Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken medsyrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Servera dem fyllda med vispad grädde och sylt eller bär. Ugn 200 grader. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg
Smör att pensla formarna med. Smält lite smör som du penslar formarna med. Sedan spritsade jag i lite vispad grädde och toppade med bär och lite hackad choklad
Koka upp ättika och vatten tillsammans med socker och salt tills det löst sig. Enda sedan salladsrestaurangen Holy Greens kom till vår stad och jag började köpa sallader där har jag blivit helt frälst i syrad/inlagd rödlök
En riktig julkaka som kan ätas som den är eller förvandlas till en liten bakelse fylld med bär eller sylt och en klick vispad grädde eller crème fraiche
Mandelmusslorna är härligt knapriga, serveras med sylt och grädde och är svåra att bara ta en av. Pensla mandelmusselformar med smält smör, tryck ut lite deg överallt i formen
För mig betyder mandelmusslor jullyx, en sån där kaka man "bara" fick ta en av. Till ca 50 mandelmusslor behövs. Dela degen i 50 lika stora delar, lägg dem i formarna och tryck ut degen med fingrarna. Smaklig spis ♥ ca 50 mandelmusslor
Mandelmusslor är något som jag aldrig gjort men länge velat prova, men jag är inte så överförtjust i grädde så där bara så jag tänkte att jag måste hitta på något annat att fylla dem med och vad passar väl inte bättre än jordgubbar och rabarber så här till sommaren
Jag tror att syrad rödlök med lime kommer att bli en favorit bland sommarens grilltillbehör. Fyll sedan glasburkar med lök och lime och fyll på med den varma lagen hela vägen upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.