För att få det rätta resultatet bör färsen inte blandas förrän precis innan tillagningen, ochbiffarna ska göras stora - små biffar är alltid svårare att steka
Kristi himmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades med sin farsa, nja inget vi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat med klassisk husmanskost, här i form av en färsbiffmed stekt lökoch en riktigt god fet gräddsås
500 g ryggbiff av nötkött. 4 rödlökar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g ryggbiff av nötkött 2 msk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 4 rödlökar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk äppelmos Ugnsstekt potatis
Strimla lövbiffenoch lägg den i en gryta. Skär lök, purjolökoch champinjoner i skivor. Denna gången valde jag att förkoka köttet innan jag wokade och det blev ett riktigt bra resultat
Stek dem i het panna med olja, salta och peppra, lägg upp på fat. Sänk värmen något, häll lite ny olja i stekpannan och fräs löksorterna (ej salladslök) och chilin i några minuter
Mina allra godaste biffar innehåller kalvfond och bostongurka som ger otroligt god smak. Dessutom sköter dom ju sig själva i ugnen medan man vispar ihop såsen och kokar potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.