Lussesnäckor, Mandelformar och Toscatårta
Postgårdsromantik
Postgårdsromantik
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3/4 dl strösocker
  • 100 g smör
  • smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 lätt uppvispat ägg
  • 20 formar Skålla mandel
  • 1 min i kokande vatten
  • 8-10 min Stjälp dem ur formarna när de är varma
  • Toscatårta
  • 4 ägg 4 dl socker
  • 125 g smör, smält och avsvalnat
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl grädde
  •  
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g mandelflarn
  • 2 msk grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Lussebullar i forma av snäckor
  • 5 dl mjölk
  • 4 påsar (2 g) saffran (som mortlas samman med två sockerbitar)
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 200 g mjukt smör
  • 16-17 dl vetemjöl special
  •  
  • Fyllning
  • 200 g mjukt smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • russin
  •  
  • Pensling
  • 1 ägg pärlsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.