Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet och istället börja att julpynta huset inför adventshelgen
Hyvlad morot, fänkål och grapefrukt är en GENIAL kombination (så tack Allt om Mat för idén. Skiva fänkålen tunt med en vass kniv och hyvla morötterna på längden med en osthyvel
Lägg morötter och purjolök på en ugnsplåt. Vänd runt med olja och zaatar. Toppa med mynta och sesamfrön. Skär purjolöken på längden och skär i 5 cm bitar. 4 Lägg i en skål med iskallt vatten ca 10 min och låt sedan rinna av. 1 Blanda timjan, oregano och rostade sesamfrön, finrtivet skal av lime och salt
Skölj sallad, ansa och skär rädisa, strimla aprikoserna. Så underbart. Jag har faktiskt tagit mig ett välförtjänt påsklov och njutit av ledighet hos familjen uppe i norr
Men nu känner jag pinsammt att rätten är långt ifrån sofistikerad i alla fall, jag vet att jag behöver lära mer om presentation Hur som helst är det en miso sesam varmt sås och det går bra med rödbetor… Jag kunde inte hitta gula betor så
Det här receptet har blivit en ny favorit från Maria Elia´s bok "The modern vegitarian"Biffarna har mycket smak i sig, och förutom att de är fantastiskt goda tillsammans med den något sötare homousen som görs på både morötter och kikärtor och passar perfekt med seltan i feta salladen funkar dom utmärkt att ha till matlådan dagen därpå, om det nu blir något över
Men även den kan man ju nyttighetsförstärka och piffa upp med lite extra gott tillbehör. Idag får det alltså bli potatisbullar som jag har förstärkt med chiamjöl, parmesan och en god kryddblandning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.