Läckra mandelformar fyllda med nutella, vispad grädde och toppade med riven daim
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4 st
mandelformar
1,5 dl
vispgrädde
Nutella eller liknande
Daim
Beskrivning
1. Baka eller köp färdiga mandelformar. Smörj dem rikligt med nötkräm eller nutella.
2. Vispa vispgrädden och klicka den i mandelformarna.
3. Riv daim på bakelserna och ställ gärna in dem i kylen en stund före servering.
Tillsätt grädden, och kvarna över en aning salt och rikligt med svartpeppar. Om du inte tål mjölk använder du någon alternativ grädde, och utesluter osten
Kladdkakemuffins toppademedgrädde & hallon. Denna kväll blev det bakning, blev tokigt sugen på kladdkakemuffins medgrädde så det var bara att börja baka
Värm grädden i en kastrull och slå den heta grädden över chokladen. När jag skulle på första castingen i hela Sverige bakar så skulle man ha med sig något bakverk och då tog jag med de här
Servera medvispadgrädde eller vaniljglass samt färska jordgubbar eller andra bär. Glasyren kan du göra medsojagrädde, havregrädde eller risgräddeochmed någon mjölkfri, smaksatt choklad
Dekorerade med några sockerblommor och serverade sedan medlättvispadgrädde. I Nutellaganachen rörde jag i lite vit chokladsmörkräm jag hade över från en tårta men det är såklart lika gott med originalreceptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.