Middag i juletider! Varm griljerad ugnsbakad skinka med Beaujolais i glasen. Dopp i gryta och långkål...
Postgårdsromantik
Postgårdsromantik
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 finhackade gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 tärnade zuccini
  • 1 L hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak
  • 3-4 kg skinka
  • 1/2 dl senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 2 brödskivor som rivts med rivjärn
  • 4 ägg 4 dl socker
  • 125 g smör, smält och avsvalnat
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl grädde
  •  
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g mandelflarn
  • 5 dl mjölk
  • 4 påsar (2 g) saffran (som mortlas samman med två sockerbitar)
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 200 g mjukt smör
  • 16-17 dl vetemjöl special
  •  
  • Fyllning
  • 200 g mjukt smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • russin
  •  
  • Pensling
  • 1 ägg pärlsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.