Filéamakrillarna och ta bort så många småben som möjligt. Gör en lag på ättika, socker, vatten, kryddpepparkorn och rödlöksringar och koka hastigt upp den
Nu är garnmakrillen som finast och det är dags att laga makrill, kokt eller stekt. Men jag rensar och filear helst fisken själv eftersom jag tycker att de färdigafiléer som liggerifiskdisken ofta ser litetråkiga ut
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkoktmakrill. Jag tror inte jag far med osanning om jag säger att jag inteätit det på säkert femton år
IngredienserPortioner. 4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citronflingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken. Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
Sambon fick några makrillar på kroken häromdagen och dom la vi såklart på grillen. Jag saltade och pepprade dom och fyllde dom med citronskivor och strösslade över hackad gräslök innan jag rullade in dom ialuminiumfolie
Servera med valfritttillbehör och skeda gärna över spadet från foliepaketet. Skulle det nu vara så att niblir sugna på att äta sillistället för makrill så kan nihitta ett recept på hur dagens silltillagades här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.