Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Gör en liten grop i mjöl-smör blandningen och smula jästen så den ligger i gropen
Kanske blir en semla eller två när jag kommer hem istället. Fick be Lars att ta bilder av deras populära Paleo-semlor och skicka, så idag är det PriMaten som står för både recept och bild
Förra veckan köpte jag och F årets första semla men som vanligt blev vi inte helt nöjda så det var bara att göra egna för då VET jag att de är perfekta
Alltså äta en semla. Vi provade det i fredags tillsammans med dessert och alla var helt eniga, det smakade verkligen gott ihop med sötsak, t o m min (skeptiske) make instämde
Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung. Glutenfria och veganska dessutom, så kan inte bli bättre för oss med IBS magar
Vispa upp ägg, mjölk och socker. Smält smöret och blanda ner det i vätskan. Häll ner degvätskan i de torra ingredienserna och arbeta degen smidig i ett par minuter
) Det är sant, ibland gör jag annat än att baka hemma i lägenheten, och igår blev det en filmeftermiddag med mig själv bara för att jag kunde och hade tiden – yay [
1 charlottenlök1 vitlöksklyfta3 potatisarHacka lök å vitlök och tärna potatisen. Mixa och tillsätt 1 dl grädde och salt och peppar och jag tog i persilja också
Min favorit är blåbärssemlaoch är du sugen att testa en annorlunda semla så rekommenderar jag den. Att äta semlor är en gammal tradition, faktiskt så långt tillbaka som medeltiden, och fettisdagen betyder rätt och slätt fet tisdag
Fyll termosen med denna underbara majssoppa med kokos och chili. Fyll upp en termos med värmande soppa och ge er ut på en kortare eller längre vinterutflykt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.