Fisk med tomat
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 paket fryst
  • 1 fisk, 400 g
  • 1 Salt och peppar
  • 11 liten röd lök
  • 1 Smör till stekning
  • 11 burk körsbärstomater eller hela tomater på burk
  • 11 tsk strösocker
  • 11 msk hummerfond eller 1/2 hönsbuljongtärning
  • 11/2 tsk torkad timjan
  • 11/2 färsk basilika
  • 11 1/2 dl matlagningsgräddeHalvtina fiskblocket och dela det i 4 bitar. Salta och peppra.
  • 1 Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Häll på tomaterna, socker och fond. Rör ner kryddorna och häll på grädden. Låt koka upp. Lägg i fiskbitarna och ös över lite tomatsås. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter tills fisken är lätt att dela. Servera med pasta, ris eller potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.