Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Servera kalkonenmed kokt potatis, kokt brysselkål, gräddsås, inlagd gurka och svartvinbärsgelé. Fyll kalkonenmed fyllningen och sy igen öppningen med nål och tråd
HELSTEKT KYCKLING OCH GRÄDDSÅS. Idag blev det helstekt kyckling (billigt på ICA. Efter jobbet ställde jag mig och gjorde kvällens middag då Mattias jobbar kväll, så han fick maten med sig istället för att komma hem och äta med mig senare
Helstektkalkon. Fyll kalkonenmed grönsakerna och örterna. Lägg kalkonen i en ugnssäker form. Avsluta med smöret och knyt ihop benen, så att öppningen stängs, med bindgarn
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.