Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Hursomhelst satt jag lite i bakgrunden och iakttog när klassen jobbade med bokstaven T, sjöng sången om “tiokompisarna” och när de jobbade i par med sina kulramar
inspiration,. Med blomkål och grönkål i kylen, blev det ett gott tillbehörtill köttet. För mig handlar det mer om att skapa en bra grund för ett bra resultat
Jag bakade efter detta recept som grund. Jag prövar mig fram med lite olika recept för att kunna baka glutenfritt så att även min sambo kan få lite gott till kaffet
Seitan är ett vegetariskt köttsubstitut som är gjort på vetemjöl. Knåda ihop vetemjöl och vatten till en homogen deg, behövs det mer vatten till degen så ta mer vatten, det viktigatste är att det blir en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.