Dessa bullar är så himla goda och jag har gjort de varje jul nu sedan ett par år tillbaka. -) Dessa bullarna gjorde vi dock igår redan och avnjöt en del av dem till dagens adventsfika
Detta gäller även fyllda saffransbullar, de är redan så saftiga av fyllningen så de penslas innan. De senaste veckorna så är det ganska många som har kommit till mig och frågat om just lussebullar, lussekatter, saffransbullar, vad ni nu kallar dem…ska man ha kesella
Den här är en favorit och ett klart måstetill varje jul. Nu idag när jag skulle göra den så hade jag givetvis ingen lingonsylt, tur att det bara tar typ 5 minuter att göra egen lingonsylt när man har frysta lingon… så det blev iallafall en kaka
Ett recept som följt med oss i många år men där ursprunget är okänt. Den där smakrika och mytomspunna osten från Burträsk som gör allting, till och med den enklaste lilla paj, så oemotståndligt god
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Dessa bullar är så himla goda att inte ens jag som försöker undvika gluten i så stor utsträckning som möjligt kan motstå dem och jag har gjort de varje jul nu sedan ett par år tillbaka
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag. Chilin var tänkt till fyra personer och det blir ju bra tänkte jag, då har vi till några luncher också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.