100 g
fint strösocker (caster sugar) eller vanligt strösocker
1 msk
kanel
2 msk
mjölk
30 minuter
3) Sortera karamellerna efter färg (det blir inte så fint om man blandar färgerna, men låt barnen testa så de får se själva!) och lägg dem i påsar. Krossa dem försiktigt med en mortel eller kavel. Det här är ett roligt moment så låt inte barnen gå miste om det!
Det ända som ska läggas till i receptet om du vill att Dumlekakorna ska se ut och smaka som mina är en skiva Noblesse Orginal som ska läggas på kakan medans den är varm
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Här kommer ett enkelt recept på hollandaisesås som passar till fisk och grönsaksrätter. Ta kastrullen åt sidan och droppa sedan i det smälta smöret, lite i taget och vispa som en tok tills du har en fluffig sås
Ett tips är att ha en skål med vatten där du står och jobbar som du kan doppa händerna i. Letar du efter ett veganskt lussebullerecept (då även utan ägg) finns det här (klick)
Hittade ett recept på saffranstryffel hos Arla som jag ville testa, men eftersom jag inte tycker om när saffranssmaken tar över halverade jag den mängden och lade även till smak av citron
Rör ner smeten i den färdigjästa vetedegen ochtillsättett par deciliter mjöl. Häll över i en degbunke/köksassistens och vispa ner smulad jäst, ett par teskedar socker samt salt
Samtidigt som dottern pysslade med smulpajen så kokade jag vaniljsås efter ett recept i "Under valnötsträdet" - den fantastiska oumbärliga kokboken som jag är så glad att jag har hittat
Skala och finhacka löken. Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Lägg en träslev bredvid potatisen som blir tillett stopp för kniven som inte ska gå helt igenom. Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt och vitpeppar
Ett bra recept som ger höga ochfina bottnar. Ett tips som ringde i öronen under gårdagskvällen då jag skulle baka en tårtbotten och upptäckte att jag inte hade tillräckligt med socker hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.