Istället för korintsås blev det apelsinsås den här gången och det blev minst lika gott. Blir det för mycket apelsinsmak kan det lätt bli lite efterrättskänsla över såsen, tycker jag i alla fall
Tag i mer vinäger om såsen känns för söt. Dela meddig av receptet med dina vänner på Facebook. Tina ankbrösten och torka av dem, snitta ett rutmönster på fettsidan av brösten
Finhacka schalottenlöken och fräs hastigt i lite smör (den ska inte ta färg bara bli mjuk). Bryn köttet i smör på medelvärme i en stekpanna, förstmed skinnsidan nedåt, vänd och bryn andra sidan
Skär skåror i fettkappan på ankan, smaksätt med salt och svartpeppar. Sila och smaka av med salt, peppar, socker, vinäger och rör i det rivna apelsinskalet
Akta så du inte översteker ankbröstenbara. Obs ska ej brännas bara bli karamell. Stick djupt med en gaffel vid låret för att se om saften som tränger ut är svagt rosa
Förberedelser. Såsen ska ha en tät konsistens när den är färdig. Vi börjar medapelsinsåsen. Lägg ankan med fettsidan nedåt och trimma bort lite av fettet på kanterna, detta ska vi använda till såsen
Så ge dig i kast med att överraska åtminstone en person som du tycker förtjänar lite extra uppskattning eller bjud på ett leende nästa gång du möter någon på gatan
Skär skåror i fettkappan på ankan, smaksätt med salt och svartpeppar. Sila och smaka av med salt, peppar, socker, vinäger och rör i det rivna apelsinskalet
Bara fantasin sätter gränser, som man brukar säga. Vi hade två stora paket med kokt och rökt skinka i kylen, båda med ett bäst före datum som närmar sig snabbt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.