Servera det transcherade ankbröstet ovanpå en bädd av haricotes vertes och apelsinfilér. Är den som en del av en huvudrätt så brukar man säga att ett ankbröst räcker till två stora portioner
Skär ett diagonalt rutmönster i skinnet på ankbrösten. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka medapelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Tina ankbröstenoch torka av dem, snitta ett rutmönster på fettsidan av brösten. Hetta upp en stekpanna och stek dem med fettsidan neråt ett par minuter, vänd dem sedan och stek den andra sidan någon minut i fettet
Kristihimmelsfärdsdagen firar vi med att grilla nånting alldeles extra, träkolsgrillad ankbröst. Det är därför viktigt att passa grillen noga under den först "öppna" grillningen och flytta ankbrösten om det rinner för mycket
Torka av ankbröstetmed papper runt om. Jag unnar dig verkligen ledigheten, men vetskapen att du, den jag gifte mig med, ligger kvar under det varma täcket, gör det inte precis lättare att finna motivation till att stjälpa benen över sängkanten och pallra sig ut för att sedan åka mot jobbet
Tina ankbröstenoch torka av dem, snitta ett rutmönster på fettsidan av brösten. Hetta upp en stekpanna och stek dem med fettsidan neråt ett par minuter, vänd dem sedan och stek den andra sidan någon minut i fettet
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Skär skåror i fettkappan på ankan, smaksätt med salt och svartpeppar. Skala apelsinerna och skär ut fina apelsinfiléer, spara apelsinskrovet (det bortskurna från apelsinen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.