Servera det transcherade ankbröstet ovanpå en bädd av haricotes vertes och apelsinfilér. Är den som en del av en huvudrätt så brukar man säga att ett ankbröst räcker till två stora portioner
Torka av ankbröstetmed papper runt om. Jag unnar dig verkligen ledigheten, men vetskapen att du, den jag gifte mig med, ligger kvar under det varma täcket, gör det inte precis lättare att finna motivation till att stjälpa benen över sängkanten och pallra sig ut för att sedan åka mot jobbet
Torka och salta och peppra ankbrösten. Snitta dem ytligt över skinnet och stek i torr panna på medelvärme tills skinnsidan har får en knaprig och fin stekyta
sky från formen medankbrösten. Skär försiktigt ett diagonalt rutmönster i ankbröstens skinn. Ta till vara på skyn från formen och häll den i en liten kastrull tillsammans med koncentrerad kalvfond, hallonbalsamico och vatten samt soja
Rutade bröstet på fettsidan, saltade och vred några varv med svartpepparkvarnen över ochstekte i het torr panna, först på fettsidan och sedan på den andra
Servera riset tillsammans med den kalla såsen ochstekt korv med hög kötthalt. Finhacka löken, vitklöken och chilin och fräs det sedan tillsammans med det okokta riset i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.