Stekt ankbröst med pumpapuré, apelsinsås och sotad savojkål
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ankabröst (ca 600 g)
  • 1 tonkaböna (kan uteslutas)
  • 0,5 apelsin, skalet
  • 4 schalottenlökar
  • smör, till stekning
  • ankfettet
  • 1 klyfta vitlök
  • 5 dl portvin
  • 4 dl ankfond (alt 3 msk koncentrerad kycklingfond och 3 msk konc. kalvfond)
  • 0,5 apelsin, saften
  • salt
  • 1 butternutpumpa
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk ättika
  • 0,5 savojkål
  • 1 msk rapsolja, till stekning
  • 1 klick smör
  • 50 g pistage nötter
  • 1 apelsiner
  • körvel (eller annan ört)
  • Anka2 ankabröst (ca 600 g) 1 tonkaböna (kan uteslutas) 0,5 apelsin, skalet
  • Apelsinsås4 schalottenlökar smör, till stekning ankfettet 1 klyfta vitlök 5 dl portvin 4 dl ankfond (alt 3 msk koncentrerad kycklingfond och 3 msk konc. kalvfond) 0,5 apelsin, saften salt
  • Pumpapuré1 butternutpumpa 2 msk crème fraiche salt 1 msk ättika
  • Savojkål0,5 savojkål 1 msk rapsolja, till stekning 1 klick smör
  • Tillbehör50 g pistage nötter 1 apelsiner körvel (eller annan ört)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.