Langos, ca 15 st1-2 potatisar mjöliga, med skal [1 stor eller 2 mindre] 1,5 dl standardmjölk 20 g jäst 1 tsk florsocker 2,5-3 dl vetemjöl + 0,5 dl till knådning 1,5 tsk salt 0,5 l olja
Comtémousse2 dl crème fraîche 100 g färskost 0,5 msk vitvinsvinäger 70 g comtéost, finriven salt vitpeppar
Kantareller350-400 g kantareller 3 msk smör 0,5 dl gräslök, fint skuren salt svartpeppar
Toppa din langosmed kyckling och guacamoleröran, picklad rödlök och koriander. Langos. Lägg degen i en skål, häll över lite mjöl och täck med en kökshandduk
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt. Fisken mår bäst av att bara saltas lätt in- och utvändigt och stekas ett par minuter på var sida i rejält med smör
Jag gillar ju saffran, tomater, frukt, skaldjur och kyckling som ni säkert har märkt ochkantareller är ju verkligen inte fel det heller så det fick bli en blandning av allt det tillsammans med lite bulgur
Smaka av med salt och peppar. Pressa potatisen, rör ner smör, yoghurt, kantarelleroch salladslök. Späd med lite mjölk om purén blir för fast i konsistensen
Smaka av med salt och peppar. Pressa potatisen, rör ner smör, yoghurt, kantarelleroch salladslök. Späd med lite mjölk om purén blir för fast i konsistensen
Stek brödskivorna i smör, fortsätt med att peppra och salta oxfilén samt stek filén i ca 1½ min på varje sida, placera filéerna på bröden, täck med kantarellstuvningen och toppa med några skivor Västerbottensost. 8 msk gräddstuvade kantareller
fräs kantarellerna i en stekpanna med smör, på med grädden och låt det puttra ner sakta. skär ur ytterfilerna från sadeln, krydda dom med timjan och peppar
Servera till ett gott potatismos och de andra tillbehören. Pssst lingon-rödlökschutneyn är MITT alldeles egna hoppkok och det hittar ni i inlägget före detta…
Där vi bor nu har vi ett stort ica kvantum där vi brukar handla vår fisk och den är en jättebra affär med ett stort utbud både när det gäller fisk, skaldjur, kött, färdigmat osv, det finns till ochmed en vinbar i anslutning till fiskdisken
Servera raggmunkarna medkantarellerna, bacon och Felix rårörda lingon. Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna genomstekta och tills de fått en fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.