Stefan Bakar

Stefan Bakar

Cheesecake i glas

Cheesecake i glas

Ingredienser Portioner. 4 200 g färskost 2 dl gräddfil (eller lättcrème fraiche) 1/2 dl strösocker rivet skal av 1/2 citron 2 nektariner 1/2 l bär (t ex hallon, blåbär eller jordgubbar) 8 digestivekex Lägg till i inköpslistan
Blåbärspannacotta

Blåbärspannacotta

2 gelatinblad. 12 dl blåbär. 11 msk pressad citron. 13 dl grädde. 1blåbär till garneringenBlötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i fem minuter
Kokospannacotta med tropisk frukttopping

Kokospannacotta med tropisk frukttopping

Ingredienser Portioner. 4 1 liten tetra kokosmjölk (à 200 ml) 3 dl vispgrädde 3/4 dl gelésocker 1 tsk vaniljsocker Frukttopping 1/2 l färsk ananas 1 passionsfrukt 1 msk rårörsocker finrivet skal av 1 lime 1 msk hackad mynta Lägg till i inköpslistan
Daimpannacotta

Daimpannacotta

Hejsan. Idag tänkte jag bjuda på vår nyårsefterrätt, Daimpannacotta. Kan det liksom någonsin bli fel. Älskar verkligen daim
Busenkel chokladmousse

Busenkel chokladmousse

SökReceptRecept. Välj kategori. Ankarsrum (6). Äpple (6). Bovete (7). Bröd (27). Buffé (8). Bullar (6). Campingmat (3)
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

100 g smör 2 st ägg 2 dl strösocker 1,5 dl filmjölk 1,5 tsk malen ingefära 1,5 tsk malda nejlikor 2 tsk malen kanel 1 tsk bikarbonat eller  2 tsk bakpulver 2,5 dl vetemjöl
Mammas julköttbullar

Mammas julköttbullar

Blanda havregryn (eller franskbröd ) med potatismjöl, kalvfond, grädde och vatten. Låt svälla minst 10 minuter
Clementinpannacotta

Clementinpannacotta

Ingredienser Portioner. 6 Clementinpannacotta 3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft) 3 gelatinblad 4 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1/2 tsk vaniljpulver Solroskrokant 25 g smör 3/4 dl strösocker 1 dl solrosfrön Garnering 2 clementiner 50 g mörk choklad färsk mynta Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Mousse med After Eight

Mousse med After Eight

Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och vänd snabbt i en liten klick av grädden och blanda väl
Skumtomtepannacotta

Skumtomtepannacotta

3 dl grädde. 1cirka 15 godissockerbitar. 13 dl grädde. 1en påse skumtomtarVärm grädden till lager 1 i en tjockbottnad kastrull
Bygårdens frysta mousse med blåbär

Bygårdens frysta mousse med blåbär

2 ägg. 1½ dl Arla® vispgrädde. 1 dl strösocker. 1 tsk vaniljsocker. rivet skal och saft av 1 liten citron. 2 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche