Så här skrev Kostdoktorn om mängden honung mina kakor häromåret, en klockren beskrivning. Vill du ha en god glögg till så hittar du här min blåbärsglögg, äppelglögg och här en granatäppelglögg
När jag under några års tid försökte få detta hemliga recept från min Mommo och hon inte kunde ge mig någon "eftersom hon har receptet i huvudet och visste inte måtten och mängden av allt", så ställde jag mig till slut bakom henne när hon gjorde den och kikade över axeln och förbjöd henne att stoppa ner något i kålrotsröran utan att jag skrivit vad hon lagt ner
Red av och koka ett par minuter. miniplommontomater. Stek klart köttetpå låg värme, ca 10 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter. Gratinera i 15 minuter
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.