🍏🍎🍏🍎☂️ ta vara på trädgårds äpplen. Tillsätt smör o mjölkblandningen o rör till slät smet. Blanda 3 dl mjöl med , 2 tsk bakpulver , en nypa salt (alltså lite ) 😁och 2 tsk vaniljsocker , blanda noga o rör ner i äggsmeten. Skiva 2 äpplen o vänd dom i kanel. Stopp i skivorna i smeten o grädda i 40-45 min på 175 grader , lite längre ner än mittenpåugnen. 2 tsk bakpulver , en nypa salt. 2 tsk vaniljsocker , blanda noga o rör ner i äggsmeten. 40-45 min på. 175 grader , lite längre ner än mittenpåugnen
Dela marängenpåmitten i ungefär lika stora delar. Chokladkrämen Blanda mjölk, sikta ner mjöl, kakao och häll i gulor i en kastrull och rör tills krämen tjocknar
Ingredienser Portioner. 12 75 g smör eller margarin 25 pepparkakor Fyllning 280 g ädelost (gräddädelost) 2 dl crème fraiche Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butikenigen
Vispa ihop äggen med mjölken i en annan skål. Blanda ihop allt, sist smörblandningen. Blanda de 5 första ingredienserna i en skål. Smöra och bröa en 2 liters kransform (mindre går inte). Grädda på nedersta falsen i 175 grader ca 1 timme. 1 tsk malen kanel
Lägg längderna påen plåt med bakplåtspapper. Kakorna blir knäckiga men med en lite seg kärna. Gör gärna dubbel sats, det är svårt att bara ta en av de här kakorna
Den här kakan kan man krydda lite som man känner för eller med vad man råkar ha till hands. Jag hade en hel burk hemmagjorda pepparkakskryddor över sedan i julas som kom väl till pass i den här varianten
Klicka påresten av smeten och avsluta med fyllning. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, och rör ner tillsammans med gräddfilen
Hacka den torkade frukten grovt och vänd ner den och vallmofröna. Sätt ugnenpå 200°. Blanda de 2 mjölsorterna med bakpulver och kryddor och rör ner det växelvis med mjölken. Häll smeten i en rågbrödsform på 1 1/2 l, gräddai ca 1 timme. Sänk värmen till 180° efter 30 minuter om kakan fått tillräckligt med färg, eller täck med folie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.