Det här receptet kan du dubbla eller tredubbla om du vill ha riktigt mycket sill tilljul. Honung, sukrin eller björksocker fungerar att byta till i samma mängd
Fredagsmys - gör stor sats köttbullar redan idag, ät till fredagsmyset och frys in tilljul. Barnen hjälper gärna till för att säkra köttbulletillgången
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader. 10 st Vitpeppar Hel
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Revbensspjäll tilljul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll tilljul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Krokfjälster ca 10-15 meter. Lägg fjälsterna i en skål med kallvatten. Koka potatisen med skal på. Gör gärna det dagen innan så potatisen säkert är kalla
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen. Ett gott inslag på julbordet, hemma hos mig blir det revben från lamm men det går lika bra att göra av gris såklart
Blanda samtliga ingredienser till smeten. Doppa järnet i smeten, smeten ska nå upp till kanten. Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet
Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till. Fördela blandningen i formen/formarna och tryck till lite
Rör om tills allt är riktigt blandat. Hemma gjorda jul/påsk köttbullar är så gott. När alla köttbullar är färdiga så gräddar du dem tills de fått en vacker gyllene färg och är genomstekta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.