Har du börjat fundera på köttbullarna som ska göras till jul. Svenska köttbullar i Alanya. Då får du ett av mina köttbullsrecept som är lika gott på julbordet som med en gräddsås till en vanlig vardagsmiddag
Vegetariska köttbullartill jul. Både sonen ( då) och svärmor är vegetarianer och jag gjorde därför ett försök på vegetariska köttbullar som blev mycket goda och uppskattade
De klassiska köttbullarna är jättegoda. Ni kanske tycker att man ska äta de klassiska köttbullarna på julafton, det förstår jag (det tycker jag med), men om ni är trötta på dem bjuder jag här på några annorlunda köttbullsrecept ur bloggarkivet
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Blanda allt till färsen och forma till små runda köttbullar. Idag blev jag sugen på köttbullar. Ibland gör jag bara en skysås men allt som oftast vispar jag ur pannan med lite grädde, soja, vitpeppar och en klick tomatpuré, speciellt till spagetti så att det inte blir så torrt
smör + rapsolja till stekning. Det är ju inte konstigt att en börjar längta efter julen med detta vinterväder och i veckan tror jag bestämt det får bli en sats av dessa julköttbullar klassiskt kryddade med kryddpeppar
Nu är det ju verkligen inte lång tid kvar till julafton, I love it. Jag har börjat testa en hel massa nya recept på saker som jag ska ställa fram på julbordet och en ny favorit är julköttbullarna som jag gjorde i helgen
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Revbensspjäll till jul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Rulla små köttbullar med vattensköljda händer. Stek köttbullarna, i om-gångar, på medelvärme i en stekpanna med smör, i ca 8 minuter, tills de är klara och fått fin färg
Goda chokladpraliner till jul. Tillsätt jordnötssmöret och rör samman allt till en smet. Så var det dags att börja göra julgodis, jag vet – det är lite tidigt men ska man hinna skapa lite recept så är det bäst att börja i tid
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen. Stek spjället mitt i ugnen, 175 grader, i 1-1,5 timme eller tills benrn lossnar lätt och köttet känns klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.