Servera med ris och resterande sås. Jag använde ketchup med 50% mindre socker, så om ni har ”vanlig” ketchup hemma så kanske ni vill minska ner på sockermängden i såsen
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Kall sås med smak av rödlök och gurka. En supergod och snabblagad kall sås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk
Börja med att finhacka schalottenlöken, tag en liten kastrull. Lägg ner schalottenlöken, torkad dragon samt vinäger och låt koka samman på medelvärme tills halva vätskan är kvar
Serveras på ljust bröd med en kall corona. Blanda sedan alla ingredienser med gaffel. Efter kanske tio minuters sporadiskt bubbel är det dags att smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.