En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god såstill fisk, faktiskt
Passar till både grillat kött och fisk, även kall, kanske till sill och potatis. LIte tips på såsertillgrillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider
Pressa slutligen i en halv lime låt vila i kylen till dess att den ska serveras. Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked
Jag hittade receptet i Lisa Lemkes utmärkta bok "Tillgrillat" som jag köpte i somras. Kan tänka mig att testa såsentill vanliga hederliga färsbiffar också - vilken piffning det vore
De flesta verkar komma ihåg fisksåsen från skolan, den man fick till fiskpinnar/fiskpanetter. Vi åt den till stekt röding, som vi kryddat med salt och citronpeppar
Här får ni ett recept på en jättegod tacosås som jag fick av en gammal kollega till mig. När ni väl äter denna sås så kommer ni inte vilja ha gräddfil mera
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kallsås med smak av lime och sambal oelek. Rör i hop alla ingredienser och vispa såsen med en elvisp till den tjocknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.