4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Låt såsen koka upp mellan varje spädning. Rör ner mjölet och se till att det blandar sig väl. Smaka av med peppar och salt (salt brukar inte alltid behövas då buljongtärningen är salt i sig)
Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Låt det koka upp under omrörning, tillssåsen tjocknat. Tillsätt de övriga ingredienserna. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp i lite olja innan den tillsätts i såsen
Kommentarer
anne53
pepparsås
Logga in eller Registrera för att kommentera.